| Mailing lista | English |

 

Stalna konferencija gradova i opština - savez gradova i opština Srbije

Dunav osiguranje
Grad Niš
Ninet - internet provajder
Grad Pirot
Gradska opština Medijana - Niš
Gradska opština Pantelej - Niš
Gradska opština Palilula - Niš
Gradsk opština Crveni Krst - Niš
Ministarstvo omladine i sporta
Zelena mreža Vojvodine
Francuski kulturni centar - Niš
Grad Vranje
Grad Inđija
Grad Paraćin
Gradska opština Zvezdara
Grad Sombor
10.03.2011.
Osnovana Krovna organizacija mladih Srbije

 

Evropski pokret je jedan od osnivača Krovne organizacija mladih Srbije, saveza više od 50 omladinskih uruženja i udruženja koja se bave mladima. Osnivačka skupština je održana tokom trodnevne konferencije od 10. do 13. marta 2011. godine u okviru koje je oko 80 delegata radilo u četiri radne grupe na temama uređenja, programa i plana rada Krovne organizacije mladih Srbije.

Planovi u oblasti statuta, saradnje sa Ministarstvom omladine i sporta i ostalim državnim istitucijama, saradnje sa ostalim organizacija civilnog društva ali i odnosa KOMS-a sa lokalnim i regionalnim krovnim organizacijama mladih, ujedinjeni su u radnu verziju Akcionog plana KOMS-a za 2011. godinu.Trećeg dana konferencije održana je osnivačka skupština na kojoj je izglasan osnivački akt, statut i pravilnik o radu KOMS-a.

Takođe su održani izbori za organe KOMS-a na kojima je za predsednika upravnog odbora izglasan Vukašin Grozdanović , predsednik omladine JAZAS-a u Novom Sadu. Pored upravnog odbora izabran je i nadzorni odbor, čiji je predsednik Miljan Radunović iz AEGEE-a Beograd, delegat Evropskog pokreta, Petar Pejić je takođe izabran za člana nadzornog odbora a Marina Milanović iz Volonterskog centra Niš je predsednica skupštine KOMS-a.

Podršku osnivanju KOMS-a pružila je Ivana Kovačević, državna sekretarka Ministarstva omladine i sporta, koja je istakla da u ovom savezu vidi veliku snagu mladih sa kojima će država ubuduće sarađivati u cilju poboljšanja njihovog položaja. Petar Matjašič, predsednik Evropskog omladinskog foruma i predstavnici krovnih organizacija mladih iz Hrvatske, Slovenije i Bugarske, takođe su bili prisutni na konferenciji i sa kolegama iz Srbije podelili svoja iskustva u radu.

Osnivanje KOMS-a pomogli su Ministarstvo omladine i sporta i Fond za otvoreno društvo Srbije

  

Josifa Pančića Br. 22, 18000 Niš, Srbija, Tel: +381 18 512-300, Fax: +381 18 512-301, E-mail: info@evropskipokret.org
2016 Evropski pokret