| Mailing lista | English |

 31.05.2010.
Evropski pokret na prvom međunarodnom sajmu ekologije u Nišu


Evropski pokret u Nišu učestvovao je na Prvom Međunarodnom sajmu ekologije, energetske efikasnosti i održivih izvora energije, koji je održan u Nišu 31. maja 2010. godine. Sajam je bio posvećen racionalnom korišćenju prirodnih potencijala i očuvanju i zaštiti životne sredine.

Na štandu Evropskog pokreta predstavljena su dostignuća u arhitekturi i održivim zgradama, kao i idejna i stručna rešenja ekoloških naselja. Predstavljena je i sportska mala hala kao I energetski održiva zgrada kolektivnog člana Milinković Company, koje postoje I izgrađene su u Boljevcima, kod Beograda (Surčin). Posetioci su imali priliku da premijerno vide budući izgled niške Tvrđave, tj. idejno rešenje koje je pobedilo na konkursu, a rad je članova Evropskog pokreta u Nišu i studenata Gradjevinsko - Arhitektonskog fakulteta u Nišu. Štand Evropskog pokreta je posetio i ministar Oliver Dulić sa gradonačelnikom Niša Milošem Simonovićem i rektorom niškog univerziteta izraživši zadovoljstvo zbog iznalaženja kreativnih, inovativnih i korisnih rešenja u ovoj oblasti.

Zajednička problematika i neophodno udruženo planiranje i rešavanje pitanja bitnih za održivi razvoj i privredni rast, zahteva sinergiju na različitim nivoima politike, ekonomije i nauke svakog društva, a pogotovo našeg, koje prolazi kroz tranziciju na društvenom, ekonomskom, naučnom ali i na edukativnom planu. Ubeđeni smo da pokretanje jedne ovakve manifestacije u Nišu predstavlja dobar početak i usaglašavanje sa zahtevima prirode i čoveka.

  

Josifa Pančića Br. 22, 18000 Niš, Srbija, Tel: +381 18 512-300, Fax: +381 18 512-301, E-mail: info@evropskipokret.org
2016 Evropski pokret