| Mailing lista | English |

 

Stalna konferencija gradova i opština - savez gradova i opština Srbije

Dunav osiguranje
Grad Niš
Ninet - internet provajder
Grad Pirot
Gradska opština Medijana - Niš
Gradska opština Pantelej - Niš
Gradska opština Palilula - Niš
Gradsk opština Crveni Krst - Niš
Ministarstvo omladine i sporta
Zelena mreža Vojvodine
Francuski kulturni centar - Niš
Grad Vranje
Grad Inđija
Grad Paraćin
Gradska opština Zvezdara
Grad SomborNaslov > Aktivnosti > Borba za život najstarijeg hrasta u Srbiji > Evropska zelena partija podržava akciju spašavanja hrasta!

05.07.2013
Evropska zelena partija podržava akciju spašavanja hrasta!

Evropska Zelena partija (EGP) reaguje sa razočarenjem na izveštaje da se planira uklanjanje 600-godišnjeg hrasta u selu Savinac, tako da vlasti mogu da izgrade autoput.

Konstatujući da je rad Zelenih Srbije na skretanju pažnje na ovaj problem vrlo važan, generalna sekretarka EGP Žaklina Cremers (Jacqueline Cremers) kaže: "Činjenica da su planovi za ovaj autoput sačinjen bez uzimanja ključnih lokalnih ekoloških okolnosti u obzir je neprihvatljiva. Ovde postoji jasna prilika da se odabere druga trasa autoputa, koja poštuje oba - i vrednosti lokalne ekološke brige, i obezbeđuje infrastrukturu za ovaj važan projekat na ekonomski održiv način.

"Lokalni građani ne žele da se ovo drvo poseče. Ogroman broj ljudi je već izrazio svoj protest zbog štete koju je projekat uradio korenu drveta. Neophodno je da nadležni poslušaju njihovo mišljenje.

"Strukturni razvoj nikada ne sme ići na štetu životne sredine i kulturnog nasleđa. To je kratkovid stav. Pozivamo vlasti da ponovo procene njihov plan i izaberu drugu trasu za autoput, koji ostavlja da ovo lepo drvo stoji za generacije koje dolaze. Ono zaslužuje njihovu zaštitu."

Originalno saopštenje na stranici "Evropski zelene partije" možete pronaći ovde


Povezano


  

Josifa Pančića Br. 22, 18000 Niš, Srbija, Tel: +381 18 512-300, Fax: +381 18 512-301, E-mail: info@evropskipokret.org
2016 Evropski pokret