| Mailing lista | English |

 

Stalna konferencija gradova i opština - savez gradova i opština Srbije

Dunav osiguranje
Grad Niš
Ninet - internet provajder
Grad Pirot
Gradska opština Medijana - Niš
Gradska opština Pantelej - Niš
Gradska opština Palilula - Niš
Gradsk opština Crveni Krst - Niš
Ministarstvo omladine i sporta
Zelena mreža Vojvodine
Francuski kulturni centar - Niš
Grad Vranje
Grad Inđija
Grad Paraćin
Gradska opština Zvezdara
Grad SomborNaslov > Aktivnosti > Borba za život najstarijeg hrasta u Srbiji > Umiru hrastovi, a sa njima sve nade i prave vrednosti

07.07.2013 Podrška: Olga Milosavljević
Umiru hrastovi, a sa njima sve nade i prave vrednosti

Piše: Olga Milosavljević

Poštovani,

povodom inicijative da se sačuva NAJSTARIJI HRASTU SRBIJI i teksta UVREDA ZA GRAĐANSKO DRUŠTVO SRBIJE :

1. Podržavam vas. Nisam politički opredeljenja jer mi je muka da ceo život kao građanin radim pošteno i za dobro Srbije i plaćam "guposti" svake vlasti.

2. HRAST JE BOŽANSKA BILJKA, SVEDOK PROŠLOSTI I TOG SVEDOKA NEKO ŽElI UKLONITI, JER MOŽE SUTRA PRIČATI O TOME KAKO SU GENERACIJE SRBA PODRŽAVALE SVAKU FURDU KOJA IM JE NA KRAJU ODUZELA PRAVO NA ŽIVOT. FURDA JE SEKLA SVE ŠLJIVE DA SE OSTATAK SRBA NE BI SAKRIO POD NJIH, A SADA NEKI POČINJU DA UKLANJAJU I HRASTOVE. JESTE DA HRAST PRAVI DEBELU HLADOVINU, PA BI SE MOGLI SAKRITI SVI NESPOSOBNI STRUČNJACI I NERADNICI IZ MINISTARSTAVA, KANCELARIJA, AGENCIJA...MOŽDA NA TO MISLI GOSPODIN VUĆIĆ? AKO JE TAKO, NE TREBA MU ZAMERITI.

3. U TRSTENIKU, ispred zgrade u ulici Vuka Karadžića broj 20 je bio od pamtiveka park i u njemu hrast.Sva moja mladalačka razmišljanja , gledajući sa prozora na stari hrast stremela su samo pozitivnim mislima, idejama, maštanjima. Bila sam najbolje dete u svakom pogledu. Kada bi se druga deca verala po hrastu i lomila grane, strčala bih i štitila ga. Prošle jeseni obiđoh stare roditelje i njihov dom i videh kako vandali, novokomponovani vlasnici menjačnica i zlatara ( bivši a možda i budući osuđenici zbog lopovluka) sakate sve grane na velikoj brezi A ONDA I NA HRASTU , da ne bi smetale njihovim montažnim straćarama tzv. menjačnicama i zlatarama. Strčala sam u "park", svađala se sama protiv njih dok su mi otvoreno pretili, zvala JKP, Direkciju za izgradnju, Inspekciju... ALI NIKO NIJE BIO NADLEŽAN DA IH SPREČI DA TO RADE NA JAVNOJ ZAJEDNIČKOJ POVRŠINI tj. PARKU.

4. ŠTO SE TIČE STRUČNJAKA, JA SAM INŽENJER SA 5 LICENCI, SUDSKI VEŠTAK, UČESNIK U RADNOJ GRUPI ZA IMPLEMENTACIJU MAŠINSKE DIREKTIVE EU MD/ 2006/42EC itd.bez i jedne negativne reference na projektovanju i nadzoru međunarodnih i regionalnih projekata( gde sam imala sreće da budem angažovana). Poznajem hiljade inženjera svih struka ( onih pravih, koji su završili fakultete ali ne mogu da dođu do izražaja od onih drugih, koji su završili neke kurseve, Megatrendove i sl. a onda po partijskoj ili rodbinskoj liniji zaseli po ministarstvima , naravno bez položenog ispita za službenike u državnoj službi, vladinim agencijama i kancelarijama) A ovi drugi "rade na kapitalnim projektima" sujetno odbacujući svaki savet ili mogućnost da im pravi inženjeri samo pomognu, makar i savetom. Mladi, nadobudni, drski, unificirani, ulizani i očigledno privilegovani "stručnjaci" nas uvlače u skupe kredite zarad nedovršenih i propalih investicija....Pogledajte povučena i nepovučena sredstva. Ima i onih matorih (pardon!) savetnika (čak i nekadašnjih akademika) koji se više i ne sećaju kako se zovu ali rade projekte tako da prvobitna vrednost projekta, na završetku ima desetostruko veću vrednost zbog izmena u projektu i "kraduckanju" nekih nesavesnih izvođača radova,koji su dobili posao preko nameštene JN. Takve MATRAPAZE BRUKAJU INŽENJERSKU STRUKU a pravi inženjeri ne mogu da nađu posao. Ja sam jedan od onih koji bezuspešno šalju svoj CV.. Svi se uplaše kad vide CV i reference pa ne znaju ni kako da mi odgovore, pa makar i "ne treba nam inženjer Vašeg profila".

5. Pisala sam Ing.komori Srbije u vezi projekta mosta "Beška" koji je za osudu zbog mnogobrojnih očiglednih "brljotina", ali su predstavnici izvođača od te iste Komore dobili godišnju nagradu jer su poltroni Prof.dr.Dragoslava Šumarca ( iznedrenog političra koji je obišao sve političke partije i direkcije za legalizaciju i skrasio se kod "žutaća"). Bruka!!!

ZAKLJUČAK: UMIRU HRASTOVI A SA NJIMA SVE NADE I PRAVE VREDNOSTI !!!

Olga Milosavljević, M.Sc. Mech.Eng.


Povezano


  

Josifa Pančića Br. 22, 18000 Niš, Srbija, Tel: +381 18 512-300, Fax: +381 18 512-301, E-mail: info@evropskipokret.org
2016 Evropski pokret