| Mailing lista | English |

 

Stalna konferencija gradova i opština - savez gradova i opština Srbije

Dunav osiguranje
Grad Niš
Ninet - internet provajder
Grad Pirot
Gradska opština Medijana - Niš
Gradska opština Pantelej - Niš
Gradska opština Palilula - Niš
Gradsk opština Crveni Krst - Niš
Ministarstvo omladine i sporta
Zelena mreža Vojvodine
Francuski kulturni centar - Niš
Grad Vranje
Grad Inđija
Grad Paraćin
Gradska opština Zvezdara
Grad SomborNaslov > Aktivnosti > Ostale aktivnosti > Evropski pokret domaćin studentima iz dijaspore na letnjoj praksi u Nišu

11.07.2013
Evropski pokret domaćin studentima iz dijaspore na letnjoj praksi u Nišu

Četvoro srpskih studenata koji se školuju na prestižnim univerzitetima u Fransuskoj, Austriji, SAD i Italiji borave na tronedeljnoj letnjoj praksi u upravama Grada Niša i preduzećima čiji je osnivač Grad.

Ovu letnju praksu u Nišu organizuje Kancelarija za saradnju sa dijasporom pri Službi za poslove gradonačelnika, kao deo projekta Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) "Upoznaj Srbiju", uz podršku Telenor fondacije i Ambasade Švajcarske, a u kome učestvuje Grad Niš.

Boravak studenata iz dijaspore osmišljen je tako da se tokom rada u lokalnoj samoupravi upoznaju sa načinom rada gradske administracije, njenom ulogom u privrednom sistemu Srbije, kao i odnosom lokalne samouprave i privrednika koji posluju na njenoj teritoriji.O odnosima lokalne administracije i nevladinog sektora studenti iz dijaspore razgovarali su sa predsednicom Evropskog pokreta Milom Vujić. Najviše ih je interesivao projekat “Dobra Vlada” i njegova primena u cilju reforme i unapređenja lokalnih administracija.


Povezano


  

Josifa Pančića Br. 22, 18000 Niš, Srbija, Tel: +381 18 512-300, Fax: +381 18 512-301, E-mail: info@evropskipokret.org
2016 Evropski pokret