| Mailing lista | English |

 

Stalna konferencija gradova i opština - savez gradova i opština Srbije

Dunav osiguranje
Grad Niš
Ninet - internet provajder
Grad Pirot
Gradska opština Medijana - Niš
Gradska opština Pantelej - Niš
Gradska opština Palilula - Niš
Gradsk opština Crveni Krst - Niš
Ministarstvo omladine i sporta
Zelena mreža Vojvodine
Francuski kulturni centar - Niš
Grad Vranje
Grad Inđija
Grad Paraćin
Gradska opština Zvezdara
Grad Sombor
01.08.2011.
Javnost, transparentnost i partnerstvo -
Sofija - svečana ceremonija

U Sofiji 1. avgusta 2011. godine na svečanoj ceremoniji dodeljeni su prvi ugovori IPA programa prekogranične saradnje Bugarske i Srbije, finansirani od strane Evropske unije.

S toga je Evropski pokret u partnerstvu sa "Fondacijom za transparentne regulative" iz Bugarske počela implementaciju projekta „Javnost, transparentnost i saradnja – osnova za socijalni i regionalni razvoj“, Projekat je implementiran uz pomoć Evropske Unije preko Bugarsko – Srpskog prekograničnog programa CCI No 2007CB16IPO006 po ugovoru o finansiranju № РД-02-29-202/28.07.11

Opšti cilj ovog projekta je povećanje kapaciteta za zajedničko planiranje, rešavanje aktuelnih tekućih problema i budući zajednički razvoj između lokalnih samouprava i struktura civilnog društva u prekograničnom regionu Bugarske i Srbije kroz razmenu iskustava i promovisanje dobre prakse u oblasti partnerstva i dobrog upravljanja.

Specifični ciljevi ovog projekta biće: korišćenje dobre prakse za unaptređenje saradnje između civilnog sektora i lokalnih vlasti; promovisanje institucionalne saradnje i građanskih veza i partnerstava; aktiviranje institucionalnih kapaciteta za zajedničko planiranje i delovanje u oba regiona; formiranje modela za saradnju na osnovu iskustva dobre prakse i primene dobre prakse za ostvarivanje efektivnog i efikasnog upravljanja politikama, kvalifikovanih usluga i metoda izveštavanja, koji će koristiti lokalnim upravama u radu sa građanima Srbije.

Više informacija o projektu možete naći u prilogu.

  

Josifa Pančića Br. 22, 18000 Niš, Srbija, Tel: +381 18 512-300, Fax: +381 18 512-301, E-mail: info@evropskipokret.org
2016 Evropski pokret