| Mailing lista | English |

 
 
JAVNOST, TRANSPARENTNOST I PARTNERSTVO – OSNOVA ZA SOCIJALNI I REGIONALNI RAZVOJ

U Sofiji 1. avgusta 2011. godine na svečanoj ceremoniji dodeljeni su prvi ugovori IPA programa prekogranične saradnje Bugarske i Srbije, finansirani od strane Evropske unije ...


 
MODERNO KRALJEVSTVO BEZ KRALJA

Glavni cilj ovog projekta je popularisanje i promocija ideje EU oslanjajuci se na jednostavnost i prihvatljivost stečenog obrasca usvajanja informacija, počev od detinjstva pa do poznog doba.


 
NACIONALNI KONVENT O EVROPSKOJ UNIJI U SRBIJI 2008/2009  

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji u Srbiji (NK EU) teži da uspostavi institucionalizovanu, tematski strukturiranu debatu između predstavnika države i nedržavnog sektora, administracije, lokalne samouprave, političara, stručnjaka, biznismena, nevladinih organizacija i šire javnosti, o pripremama Srbije za pristupanje EU.   


IZABERI PREDSEDNIKA - IZABERI EVROPU

Evropski pokret(EP) u skladu sa svojom misijom potpore svim procesima koji vode stvaranju moderne i demokratske Srbije, punopravnog i jednakog člana Evropske unije, podržava sve demokratske procese i aktivnosti koje vode ispunjenju ove misije.   


NACIONALNA STRATEGIJA ZA MLADE

Mladima je potrebna podrška, jer nije reč samo o njihovom boljem životu, već i o budućnosti zemlje. Sistemska, organizovana i stalna podrška mladima znači kvalitetnu budućnost Republike Srbije

 
ŽENSKA VLADA

Evropski pokret je u leto 2006. godine pokrenuo projekat „Biramo Žensku vladu“. Uz pomoć glasova čitalaca Blica od 161 kandidatkinje izabrane su 21 na odgovarajuće ministarske pozicije u „Ženskoj vladi“.   

 
VODA JE PRAVO, A NE ROBA

Voda je pored vazduha jedan od osnovnih prirodnih resursa bez koga na zemlji nema života. Bez vode, čovek ne može izdržati ni 7 dana, dok bez hrane može preživeti i do 26 dana, ako redovno pije vodu.  

Josifa Pančića Br. 22, 18000 Niš, Srbija, Tel: +381 18 512-300, Fax: +381 18 512-301, E-mail: info@evropskipokret.org
2016 Evropski pokret