Naslov > Saopštenja > Tura partnerstva - iskustva u Evro – atlantskim integracijama - poziv

14.10.2013 Poređenje iskustava u Evro – atlantskim integracijama između Republike Srbije i Republike Slovačke
Tura partnerstva - iskustva u Evro – atlantskim integracijama - poziv

Postovani/Poštovane,

Atlanski Savet, Evropski pokret i Grad Niš Vas pozivaju na javnu diskusiju u vezi poređenja iskustava u Evro – atlantskim integracijama između Republike Srbije i Republike Slovačke koja će se prema priloženom nacrtu programa održati u utorak, 15.10.2013. u glavnoj sali Skupštine Grada Niša sa početkom u 12:00 časova (Ulica Nikole Pašića br. 24).

Ovaj projekat se realizuje u saradnji sa bratskom organizacijom iz Slovačke – Slovačkom Atlantskom Komisijom, Ambasadom R. Slovačke u Srbiji i uz podršku Slovak Aid-a i NATO odeljenja za javnu diplomatiju. Sam projekat predstavlja nastavak dugogodišnjeg rada Atlantskog saveta Srbije na izmeštanju diskusija o važnim bezbednosnim pitanjima iz prestonice i približavanju ove tematike građanima iz ostalih gradova naše države, ranije realizovanim kroz tribine „Mladi Srbije danas i sutra“ – 2009. „Projekat okruglih stolova i TV emisija u gradovima Srbije o demokratskoj i civilnoj kontroli sentora bezbednosti“ – 2010. kao i veoma uspešnih tribina o programu Partnerstvo za mir pod nazivom „Vladaj informacijom da bi vladao svojom budućnošću – ti se pitaš, tvoj glas je bitan!“ – 2010.

Pored već navedenih u toku diskusije biće više reči i o srodnim temama poput partnerstava u okviru međunarodnih foruma/programa i organizacija iz ove oblasti, poput Partnerstva za mir/EU i NATO, političkim kao i bezbednosnim aspektima istih i nacionalnim interesima koje države mogu ostvariti kroz multinacionalnu saradnju.

Unapred se zahvaljujemo na Vašem doprinosu u razmatranju važnih bezbedonosnih pitanja i zajedničkom radu.

Sa poštovanjem

Preuzmite agendu